neděle 3. června 2018

Projekce


http://www.energiezivota.com/co-za-cim-je/690-manipulativni-techniky-gaslighting-a-projekce

Podle klinického experta na narcisistní osobnosti Dr. Martineze-Lewiho jsou projekce narcisistů často psychologicky násilné. Místo aby si uvědomili své vlastní nedostatky, nedokonalosti a přečiny, zákeřní narcisisté a sociopaté raději přehodí své špatné vlastnosti na nic netušící oběť způsobem, který je bolestný a velice krutý. Namísto aby přiznali, že by se měli polepšit, raději nechají své oběti převzít zodpovědnost za své chování a cítit se zahanbeně. Tímto způsobem narcisisté všechen vlastní toxický stud, jenž vůči sobě cítí, promítají do druhých.

Zákeřní narcisisté rádi hrají hru na „přesouvání viny.“ Cílem hry je, abychom prohráli, oni vyhráli a my nebo celý svět byl obviněn za vše, co je s nimi špatně. Tímto způsobem dostaneme na starost jejich křehké ego, zatímco jsme vrženi moře pochyb o sobě samotném. 

Narcisisté na extrémním konci spektra obvykle nemají zájem o vlastní analýzu nebo změnu. S toxickými lidmi je důležité přetnout vazby a interakce co nejdříve, abychom se mohli soustředit na svou vlastní realitu a potvrdit si vlastní identitu. Nemusíme žít v něčí žumpě dysfunkce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím anonymy o nějaký podpis. Ať vím s kým mám tu čest. Děkuji.

Oblíbené příspěvky

Seznam blogů

Počasí