pondělí 18. května 2015

10 důvodů proč muži ponižují ženy, aneb o silácích, ve skutečnosti tak slabých

Ubližovat druhým nemá se silou nic společného. Je to znak slabochů, neschopných kontrolovat sebe sama.


Slabí lidé krutě ubližují. Spatřují v tom sílu. Mýlí se. Krutost je symptomem všech nezralých.
Nezralé děti trhají motýlům křídla, nezralí muži jsou schopni tlouct slabší ženy. Každý, kdo je nezralý, si vynucuje převahu násilím. Neuvědomuje si, že laskavostí by získal daleko víc.
Slabí muži mají nedostatek vcítění a soucitu. Nelze je předělat. Potřebují druhé děsit, stalkovat, šokovat – to mohou jen ti, kteří jsou zákeřně ukrytí či zneužívající důvěry.
Myslí si, že jsou mocní.
Ve skutečnosti jsou ne-mocní.
Svou neschopností ovládat se ničí vše kolem. Je to velmi primitivní projev – dříve jednat než myslet. Nebo: nedostatečně myslet. Typické je to i v případě návyku soudit druhé, nejlépe na první pohled.

Vidět na lidech, věcech a okolnostech to dobré chce velkou sílu. Proto je pozitivně přemýšlejících lidí tak málo. Muže nevyjímaje.
Ti slabí rádi mluví o špatných věcech, které se jim přihodily nebo mohou přihodit. Pohrdají jinými lidmi, opakují údajné nespravedlnosti života.
Takoví muži nemohou být oporou v soukromí ani v práci. S lidmi, kteří boří, se nedá stavět. Odmítají-li vidět pozitivní stránku života a čerpat konstruktivní lekce z nepříjemných událostí, není to jen pesimismus, ale osobní rozhodnutí zůstat setrvale uzamčen v negacích.
Takového muže si můžeme představit jako dobrovolně obklopeného hradbou, zatímco sám nechce být rušen. Je to jeho způsob sebeobrany. Protože nic není pro takového muže horšího, než když zjistí, že jakýkoli stav, na který si stěžuje, je možné zlepšit. Lusknutím prstu. Už pohledem na tuto věc.
Slabý muž, který věří, že nic není schopen pozitivně ovlivnit, je určen k sebezkáze. Neodsuzujme ho. Je to jeho volba. Má, co chce.
slabý muž nemá rád změnu. Hlavně vynucenou změnu.
Opustit to, co nefunguje, je nejzdravější cesta vpřed. Jenže muži těžko snášejí odmítnutí. Už kvůli svému egu se snaží přervat okolnosti. Přesvědčit druhé, že přece jen „jsou dost dobří“. Neradi se zříkají pozic, o které tolik usilovali. Těžko se zbavují pocitů ublíženosti, viny, vzteku, ztráty.
Slabí muži se dokonce neradi vzdávají žen, i když je v záchvatu slabosti sami opustili. V jejich logice by totiž žena, kterou opustili, už neměla být nikdy šťastná s nikým jiným. Protože oni přece byli nejlepší!
Jakmile se však pro takovou ženu najde lepší muž (což nebývá obtížné), slabí muži se sesypou. Prosí, útočí, deptají. Všude tvrdí, že jsou oběťmi. Oběťmi nedorozumění, spiknutí, náhody. Rádi předstírají, že neměli sílu to ovlivnit (typicky při nevěře: „Já jsem nic nedělal, to ona dělala.“). Tím ovšem svůj kredit nadále jen oslabují, protože dávají najevo, že nejsou schopni uřídit vlastní kroky.- See more at: http://www.firstclass.cz/2015/01/10-duvodu-proc-muzi-ponizuji-zeny-aneb-o-silacich-ve-skutecnosti-tak-slabych/4/#sthash.UTmW9SYz.dpuf

Celý článek ZDE:
http://www.firstclass.cz/2015/01/10-duvodu-proc-muzi-ponizuji-zeny-aneb-o-silacich-ve-skutecnosti-tak-slabych/3/#sthash.EIezWHeR.dpbs

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím anonymy o nějaký podpis. Ať vím s kým mám tu čest. Děkuji.

Oblíbené příspěvky

Seznam blogů

Počasí