pátek 29. září 2017

8 věcí, které jsou horší než nevěra! Nedělejte je, jinak přijdete o vztah

Rozvodoví právníci svorně tvrdí, že nevěra není nejčastější příčinou rozvodů, že skutečné příčiny jsou většinou jiné. Pokud vám je něco z toho povědomé, zkuste zabojovat, zamyslet se a změnit to. Není snad fajn mít někoho, s kým se můžete smát, brečet a stárnout?

2. Absence komunikace
Absence komunikace je dalším zabijákem manželství. Není to o tom, co ten či onen řekl, ale hlavně o tom, co neřekl a měl říct. Problémy se vyskytují v každém vztahu a je normální, že to tak je. Jen se o nich musí mluvit. Jakmile spolu partneři přestanou mluvit, problémy se začnou hromadit někam pod koberec a nabalovat na ně další a další. Není divu, že jednou vybuchnou jako papiňák.

3. Zmizelá intimita
Upřímně, manželství může fungovat i bez sexu, ale mnohem horší je, když ze vztahu zmizí intimita. Na ní je ale potřeba pracovat každý den, i když je to možná po patnácti letech těžké. Ale bez intimity a vzájemného sdílení společných okamžiků vztah nemůže pokračovat, natož dobře fungovat. Přitom stačí, když vyrazíte společně třeba vyvenčit psa nebo si dát večeři.

5. Pocit odcizení
Lidé velmi často uvádějí, že k rozvodu je dovedl pocit odcizení, kdy si se svým partnerem připadali vedle sebe jako cizinci. Anebo v lepším případě jako slušní spolubydlící. Jakmile se partneři odcizí a nenajdou cestu ke sblížení, je to cesta do záhuby. Ve vztahu to musí pořád aspoň trochu jiskřit! Nemusí lítat třísky, ale něco by vás spojovat mělo.

6. Sobectví
Sobectví se projevuje různými způsoby, ať už je to vztah k penězům, neochota naslouchat a být emocionálně přítomen, nesdílení odpovědnosti za domácnost a děti či neochota vnímat potřeby toho druhého. Přesná definice sobectví se liší případ od případu, ale výsledek je vždy stejný. Bohužel téměř vždy vede k rozpadu manželství.

7. Vztah jako samozřejmost
Jakmile lidé uzavřou sňatek, velmi často se domnívají, že už mají toho druhého jistého, takže se méně starají o to, aby byl šťastný. Mizí lichotky, pohlazení, poděkování nebo polibky, jen tak, jako kdysi. Velké procento lidí tvrdí, že byli celé roky nešťastní právě z tohoto důvodu, ale že zároveň čekali, že se něco změní. Když k tomu ale nedojde, nakonec si nešťastný partner uvědomí, že bez toho druhého mu možná bude líp.

8. Partneři hovoří dvěma jazyky
Dva lidé se mohou milovat jedině tehdy, když mají společný „jazyk lásky“. Neznamená to, že budou milovat stejné jídlo nebo budou provozovat stejný druh sportovní aktivity. O tom to není. Jazyk lásky znamená, že partneři jsou spolu rádi, že dokážou dávat i brát, dohodnout se na věcech týkajících se budoucnosti. Jazyk lásky znamená ujišťování, chválu, pozornost, fyzický kontakt i praktické skutky, jakými je třeba nákup, výměna plenek nebo příprava oběda. Když tenhle jazyk chybí, vztah postupně zaniká.

Více na http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-laska-a-vztahy/496053/8-veci-ktere-jsou-horsi-nez-nevera-nedelejte-je-jinak-prijdete-o-vztah.html?utm_source=prozeny.blesk.cz&utm_medium=copy

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím anonymy o nějaký podpis. Ať vím s kým mám tu čest. Děkuji.

Oblíbené příspěvky

Seznam blogů

Počasí