pondělí 18. května 2015

9 nejdůležitějších vět, které říkejme sobě i druhým než bude příliš pozdě

Povím Vám nejstrašnější věc: Ať milujete kohokoli, Váš vztah skončí. Nepotrvá navždy. Ten, koho dnes třímáte za ruku, bude jednou patřit minulosti. Všechny pocity prožíváme dočasně. Je jedno, jestli Vás rozdělí rozchod nebo smrt, stane se to. Neplačme potom, plačme už teď, jestliže si těch chvil zapomínáme vážit.
V životě nemá smysl na nic čekat. A otálet s laskavými slovy už vůbec ne. Pokud někoho milujete, ukažte mu to. Teď hned. Srdce jsou lámána milujícími slovy a skutky, které ten druhý nevyslovují a neuskuteční.
V lásce neexistují odklady, žádné „zítra“. Jen dnes je den, kdy můžeme vyjádřit svou lásku a obdiv.
Kdykoli se přistihneme při nadměrném stěžování, zastavme se a položme si otázku: „Co je to, co opravdu chceš? Chceš si nadále jen stěžovat, nebo chceš zlepšit svou situaci?“ 

Žádná překážka není nikdy tak velká, aby nás zastavila. Tím, co nás zastavuje, je naše přesvědčení, že nedokážeme překážku překonat. Problém nikdy není ten, že bychom něčeho měli příliš mnoho nebo příliš málo, protože tím se jen vymlouváme a čekáme na ideální okamžik, který ovšem nikdy nepřijde. Jestliže nemáme dost peněz a nečiníme zřetelné kroky pro zlepšení této situace, prostě jich více mít nebudeme. Jestliže nejsme úspěšní a nečiníme zřetelné kroky pro zlepšení své situace, prostě úspěšnější nebudeme. Jestliže nejsme šťastní ve vztahu a nečiníme zřetelné kroky pro zlepšení této situace, prostě šťastnější ve vztahu nebudeme.
Cokoli, čeho v životě dosáhneme, se neděje v budoucnosti. Ale teď. Všichni usilujeme o úspěch v nedokonalém světě, kde se nevyskytují ideální okamžiky. Nehledejme výmluvy, proč bychom neměli nějakou překážku překonat. Zaměřme se na důvody, proč bychom ji překonat měli právě teď.
Dokud budeme živi, budou do našeho života přicházet výzvy, které budou vyšší než my. Které nás budou přesahovat. Na které nebudeme připraveni. A je to moc dobře, protože jen díky takovým příležitostem dokážeme růst.
Jsme schopni zvládnout každou překážku, která nám přichází do cesty. Jak pravdivě říkají věřící, Bůh nenakládá nikomu těžší zátěž, než může unést.
Buďme rádi za vše, co nás přesahuje. Jen díky tomu můžeme vyrůst.
Naučme se odpouštět. Pochopíme, že co se stalo v minulosti, byla jen jedna kapitola. Není nutné pro jednu špatnou kapitolu zavírat knihu. Stačí obrátit stránku. 
- Miluji Tě
- Děkuji ti
- Omlouvám se
- Jsem dost dobrý na to, abych byl hoden své lásky a respektu
- Vždy nemohu vyhrát, ale pokaždé se mohu něco nového naučit
- Dokážu to
- Je na čase udělat něco pozitivního
- Odpouštím ti
- Život je dobrý právě teď

http://www.firstclass.cz/2014/11/9-nejdulezitejsich-vet-ktere-rikejme-sobe-i-druhym-nez-bude-prilis-pozde/#sthash.69B9c5bn.dpbs

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím anonymy o nějaký podpis. Ať vím s kým mám tu čest. Děkuji.

Oblíbené příspěvky

Seznam blogů

Počasí