úterý 19. května 2015

Jak si lépe užít život: 3 důvody proč nic neočekávat

Prostě nic, neočekávat zhola nic.
Kdykoli vpustíme do mysli domněnku, jaké by něco mohlo být nebo jak by se mohl někdo vůči nám chovat, odsuzujeme se buď ke zklamání, nebo k nulovému vzrušení, prostě k ničemu, co stojí za zapamatování. Při tomto stylu myšlení jen půjdeme od zklamání k nudě, každý den, po celý život. Nic nás nenadchne, bez ohledu na to, jak objektivně úžasné to bude.
Zbavit se jakýchkoli očekávání znamená vychutnat si ryzí hodnotu člověka, události nebo věci; spatřit kouzlo každého okamžiku, byť je sebeprostší; ocenit cokoli, i maličkost, tak, jaké to je. Bez příkras. Bez předstírání.
Potom může být každý prožitý okamžik v našem životě unikátním zážitkem, jaký jsme do té doby nezažili – protože jsme ho opravdu ještě nezažili. Zážitky, které očekáváme, jako kdybychom už jednou prožili – ve své mysli.
Ve svém vlastním zájmu přestaňme očekávat, že něco bude snadné. Raději se pusťme do všeho, co je nezbytné, s otevřenou myslí a srdcem. Poznáme, jak pozoruhodní jsme a jak rychle jsme schopni růst. 
Většina zklamání a emocí klíčí z očekávání, která někdo nenaplní. Je mi líto obou stran. Protože šéf se trápí pro to, že podřízený nedělá práci „tak, jak má“, ale jeho podráždění pramení z jeho vlastní domněnky, jak by někdo jiný měl jednat. Trpí pro to, co si sám nastaví. 

porozumět druhému můžeme pouze tehdy, když od něj přestaneme něco očekávat, tudíž když ho pak přestaneme soudit – poměřovat s očekáváním, které jsme měli. Přijmeme ho zkrátka jako nedokonalou bytost, která chce pouze (probůh, dovolme mu to) být spokojenější. Ostatně tak jako my. - See more at: http://www.firstclass.cz/2015/05/jak-si-lepe-uzit-zivot-3-duvody-proc-nic-neocekavat/3/#sthash.tybSORGp.dpuf

Celý článek zde:
http://www.firstclass.cz/2015/05/jak-si-lepe-uzit-zivot-3-duvody-proc-nic-neocekavat/3/#sthash.tybSORGp.dpbs

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím anonymy o nějaký podpis. Ať vím s kým mám tu čest. Děkuji.

Oblíbené příspěvky

Seznam blogů

Počasí